2013. február 23., szombat

CyanogenMod 10 - APN frissítés

A patch a 3 nagy magyar szolgáltató hozzáférési pont beállításait hivatott javítani.
(only for hungarian users!)



Használata:
1. ZIP letölt
2. SD-re felmásol
3. CWM recovery elindít
4. Install zip from sdcard - choose zip from sdcard
5. Kitallózod az SD-ről a már korábban felmásolt zip file-t, majd kiválasztod

6. Újraindításhoz válaszd a reboot system now-t a CWM főmenüjében
7. Ha elindult a rendszer menj a Beállítások-ba ott a Vezeték nélküli és egyéb hálózatok résznél található Továbbiak...-at válaszd, majd Mobilhálózatok - Hozzáférési pontok nevei és nyomj egy Menü gombot majd Visszaállítás alaphelyzetbe. A lista frissül, ez eltarthat egy ideig...türelem. Ha kész "pöttyöld" be az általad használni kívánt APN-t, és kiléphetsz.

Szerk.: Természetesen CM9 alatt is nyugodtan használható, ott is működik!

15 megjegyzés:

Unknown írta...

jó csak elment a wifi

apeelme írta...

Semmi köze a wifi-hez...

Unknown írta...

Szia!
Először is nagyon szeretném megköszönni a munkád/munkátok, nagyon király a ROM, eddig semmi hibát nem tudtam felfedezni benne :) Remélem, így is marad ;)
Másodszor viszont van két kérdésem - az első, hogy van-e lehetőség az alsó flash led gombsor háttérvilágítás időtartamának meghosszabítására? 5 másodperc után elalszik & meg kell érinteni a kijelzőt, hogy a fényt visszakapcsolja, és van, hogy emiatt ráérintek a kijelzőn olyanra, amire nem akartam :D Okozott már furi helyzeteket... Ez azért van, mert a ROM már 4.1.2, vagy mert Cyanogen 10, vagy te tetted bele, energiatakarékosságból?
A gyári ROM nem csinálta, és ha jól emlékszek, a CM 9 sem.
A másik kérdés, hogy meddig lehet overclockolni a CPU-t?
Én a CM teljesítménybeállításait használom, 1113 MHz-ig engedi felhúzni, azon teper & stabil, ha fölé megyek, fagy & újraindul :P
A blogon viszont sokkal magasabb értéket olvastam.Tudom, hogy minden CPU egyedi, kicsit erősebb, kicsit gyengébb, de fordulhat elő ilyen nagy eltérés két tökegyforma telefon közt?
Vagy használjak mást az overclockhoz?No Frills, SetCPU, etc.?
Előre is köszi, ha foglalkozol a dologgal!
K...a jó, hogy ilyen remek szakemberekkel büszkélkedhet az ország!
:)

apeelme írta...

Mindkét általad felvetett probléma gyári forrás teljes hiányára mutat. Sajnos nem tette nyilvánosan elérhetővé a ZTE a készülékhez és ebből fakadóan jelentkeznek ezek a gondok, hiszen a hiányzó és/vagy nem ismert részeket nem tudjuk pótolni. Sajnos ezzel kell megelégedni. ;)

Unknown írta...

Koszi, így már értem ;-)
Attól függetlenül még nagyon jó a rom, én is próbálkozok vele ezt-azt módosítani, tuningolni :)
További jó munkát!

Lighty írta...

Szia tudom nem témához kapcsolodik.de skypen hogy tudom bekpacsolni az előlapi kamerát nem tudod véletlen ?:D

Unknown írta...

Nem vagyok szakértő a témában, de a Skype, már ha a hivatalos Skype alkalmazásról beszélünk, alapból az előlapi kamerát használja, mind CyanogenMod9, mind 10 alatt (én mindkettőt teszteltem, telenoros ZTE Blade III-on, tökéletesen működtek a videohívások, telefon-telefon és telefon-számítógép közt is.
Annyit tudok ajánlani, töröld a Skypeot, meg az adatait és a gyorsítótárat a baállítások menüből, aztán csinálj visszaállítást, vagy ha azt macerásnak tartod, egy dalvik cache törlést a recovery menüből (telefon ki, hangerő fel + bekapcs gomb nyomvatart, amíg ki nem jön a menü, ott hangerő gombokkal lenavigálni az advanced pontig, bekpaccsal oké, onnan a wipe/format/clear dalvik cache, vissza egy ponttal, mounts and storage menü, ott meg format cache.
Telefon újraindul, tök lassan, aztán kiírja, hogy Android frissítése, meg hogy alkalmazások optimalizálása, ezalatt építi újjá a Dalvik cachet, csinálja az odex fájlokat.
Ha végzett, telepítsd újra a Skypeot, működnie kell.
Remélem, segíthettem. :)

Lighty írta...

Szia köszönöm. valahol azt olvastam hogy nincs hozzá előlapi kamera magyarországon. ez elég fura mert ahogy ránézek a telefonra ott a helye és ha közelről jobban megnézem ott van benne az a kis biszbasz ami gondoolom a kamera. lehet hogy mondjuk a telenoros alap androidban amit ráraktak, nincs telepítve rá valamilyen "driver" bocs ha faszságot írtam csak új nekem ez a okostelefon dolog. köszi hogy írtál. megprobálom majd.

apeelme írta...

Sajnos rosszul tudod a dolgokat kamera ügyben.
A magyar verzióban NINCS előlapi kamera. Ha szemből ránézel a készülékre akkor a hangszórótól jobbra a kis ablak mögött az értesítő LED figyel, a bal oldalon egy picit nagyobb ablakban pedig a közelség- (proximity), és a fény(light) érzékelő található.

Unknown írta...

:(
Bocsánat, ellenőriztem, valóban, nincs frontcamera, csak ambilight, meg proximity :( :(
Mi a hanghívást teszteltük, a videóban meg csak én láttam a hívott fél képét.
De furcsa, mert a Skype telepítéskor kiírta, hogy a készülék alkalmas videotelefonálásra...

Lighty írta...

igen lehet videokamerázni skypközben. de a rendes kamerát használja. legalább 5 megapixeles a skpye kép. csak én nem tudtam ezt hogy nincs benne előlapi fuck. de azért köszi.

Névtelen írta...

Helló! Én is fel szeretném frissíteni a Blade-emet Cyanogenmod 10-re, csak azt szeretném kérdezni, hogy Zte Blade V880-on müködik-e? Gen2, Android verzió 2.3.5

apeelme írta...

Molnár Adél : Neked ZTE Blade 1 készüléked van, ez az oldal viszont ZTE Blade 3-hoz készült.
Ebben a fórumban viszont készségesen segíteni fognak az ügyedben: http://mobilarena.hu/tema/zte_blade_olvasd_el_az_elso_hsz_t_fuggetlenites_wa/friss.html

Unknown írta...

Szia. Telenor Srbija a szolgaltato. Ez cm10 mehet a keszulekre? Az apn gondolom manualisan beallithato utana. Vagy tevedek?

apeelme írta...

Ez nem teljes ROM, ez csak egy patch a magyarországi szolgáltatói APN-ekkel.